Խմորեղեն

  • Դդմիկով ռուլետ

    Սոխը մանր քերել կամ հարիչով մանրացնել, քերել նաև դդմիկը, ավելացնել ձվերի դեղնուցները, ալյուրը, համեմել աղ ու պղպեղներով: Ձվի սպիտակուցներին աղ անել, հարել:
  • Եգիպտացորենով հաց

    Թասի մեջ խառնել եգիպտացորենի և ցորենի ալյուրները, թթխմորը, շաքարավազն ու աղը, մեջտեղում փոս անել: Եգիպտացորենի պահածոյի հյութը լցնել կաթսայի մեջ:
  • Խրթխրթան ձողիկներ

    Բացած շերտավոր խմորը փռել սեղանին, 2 սմ լայնությամբ շերտատել, շերտերը տեղափոխել յուղաթուղթ փռած ջեռոցի տապակի վրա, պարանի նման ոլորել:
  • Կանաչիով և կաթնաշոռով բլիթներ

    Կանաչիներն ու կանաչ սոխը մանր կտրտել, խառնել կաթնաշոռի հետ, վրան ձու ջարդել, համեմել աղ ու պղպեղներով, ծածկել, 15-20 րոպեով դնել սառնարանը:
  • Խմորապատ ռուլետ

    Սոխը մանր կտրտել, կարագով տապակել՝ մինչև թափանցիկ դառնա, ավելացնել մանր կտրտած սխտորն ու մաղադանոսը, խառնել, կրակն անջատել, թողնել սոխեռածը մի քիչ սառչի:
  • Լեհական վարենիկ

    Խաշած կարտոֆիլը և տնական պանիրը /կամ կաթնաշոռը/ միասին լավ տրորել կամ աղալ: Սոխը մանր կտրատել, տապակել քիչ բուսայուղով, ավելացնել մանր կտրատած և ջրքամած սունկը:
  • Բրնձով և բանջարեղենով չեբուրեկ

    Թասի մեջ 250 մլ եռջուր, 50 մլ բուսայուղ, 0.5 թ.գդալ աղ լցնել, խառնել, ավելացնել 200 գ ալյուր, խմոր շաղել, ապա քիչ-քիչ այնքան ալյուր ավելացնել, մինչև ձեռքերին չկպչող, փափուկ խմոր ստացվի:
  • Հավով և բանջարեղենով ջեռեփուկ

    Սոխը կտրտել, 30 գ կարագի և 1 ճաշի գդալ բուսայուղի խառնուրդով տապակել 1-2 րոպե, ավելացնել մանր խորանարդների կտրտած հավի կրծքամիսը, խառնելով տապակել 5-6 րոպե:
Top