Խմորեղեն

  • Շերտավոր կարկանդակ

    Սառը կարագը խոշոր քերել, վրան ալյուր մաղել, խառնել, ավելացնել գարեջուրը, աղ անել, հունցել, դնել սննդային թաղանթի մեջ, 1 ժամով դնել սառնարանը: Սոխը կտրել կիսաօղակներով:
  • Կաթնաշոռային կեքսեր

    Կաթնաշոռը լավ մանրացնել: Ձվի դեղնուցն ու սիտակուցը առանձնացնել: Սպիտակուցը սառնարան դնել: Դեղնուցը շաքարավազի հետ հարել: Կարագը մի քիչ սառեցնել:
  • Կաթնաշոռով փքաբլիթներ

    Թասի մեջ ձուն, աղն ու շաքարավազը հարել, ավելացնել կաթնաշոռը, տրորել, մաղել ալյուրը, հունցել: Պետք է ձեռքերին թեթևակի կպչող խմոր ստացվի: Խմորից գնդեր պոկել, մատով անցք բացել:
  • Փափուկ և անուշահամ բուլկի

    Ձուն և շաքարավազը հարել, ավելացնել ձեթը, աղը, այնուհետև գոլ կաթը, ապա դրոժ, վերջում ալյուր:Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք փափուկ և անուշահամ բուլկի:
  • Վարսակի փաթիլներով չորաբլիթ

    Վարսակի փաթիլները լցնել ջեռոցի տապակի մեջ և դնել 180° տաքացրած ջեռոցը, թողնել բաց շականակագույն երանգ ստանան: Ընթացքում խառնել: Կարագն ու շաքարավազը միասին հարել:
  • Կարկանդակ կաթնաշոռով

    Թասի մեջ մաղել ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը, վանիլինը ավելացնել ¾ բաժակ շաքարավազը, խառնել, ապա ավելացնել փափուկ կարագը, յուղոտ փշուր ստանալ:
  • Վաֆլե գլանակներ կրեմով

    Մարգարինը հալեցնել, մի քիչ սառեցնել, ավելացնել շաքարավազ, ձու: Լավ խառնել, անընդհատ ալյուր ավելացնել, լավ խառնել. Ավելացնլ ջուր: Խմորը պիտի ջրիկ ստացվի, ինչես նրբաբիթները:
  • Վիեննական չորաբլիթ

    Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու շաքարափոշին գործիքով հարել` մինչև կարագը սպիտակի, ավելացնել դեղնուցները, վանիլինը, շարունակել հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել ալյուրը, ձեռքով հունցել:
Top