Խմորեղեն

  • Ծիրանաջեմով և չրերով կեքս

    Ծիրանի ջեմը սոդայի և խնձորի քացախի հետ խառնում ենք և մի քանի րոպե հանգիստ թողնում։ Բաժակի մեջ լցնում ենք սև թեյը վրան ավելացնում ենք եռման ջուրը և թողնում ենք, որ թրմվի 10-15 րոպե:
  • Դարչինով բլիթներ

    Կաթը տաքացնել, ավելացնել 1 բաժակ շաքարավազ, 1 բաժակ ալյուր ու մի տուփ խմորիչ, խառնել: Ծածկել սրբիչով ու թողնել 10-15 րոպե: Երբ խմորի վրա պղպջակ առաջանա:
  • Ջեմով պահքային թխվածք

    Գոլ կաթի մեջ ենք լցնում խմորիչը և կես ժամ հանգիստ ենք թողնում։ Այդ ընթացքում խառնում ենք խմորի համար նախատեսված մնացած բաղադրիչենրը։ Երբ խմորիչը լուծվում է լցնում ենք պատրաստված զանգվածի մեջ:
  • Մածունով գաթա

    Պատրաստեք մածունով գաթա հետևյալ բաղադրատոմսով Մածունով գաթա շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:Ինչպես պատրաստել մածունով գաթա Ձուն հարել...
  • Գաթա արագ պատրաստվող

    Պատրաստեք գաթա արագ պատրաստվող հետևյալ բաղադրատոմսով Գաթա արագ պատրաստվող Հայկական Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:Ինչպես պատրաստել գաթա արագ պա...
  • Տորթ կապուչինո

    Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնեմ մեղրը, ձեթը, սոդան: Լավ հարելուց հետո դնել գոլորշու վրա 15 րոպե: Հանել, թողնել մի փոքր հովանա: Հովանալուց հետո ավելացնել կակաոն, սուրճը:
  • Բիսկվիթ մուրաբայով

    Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ձեթ, մուրաբայի սոկ (սպիտակ), սոդա, քաղախ, ալյուր: Այս նույնը կրկնել երկրորդ շերտի համար վերջում ավելացնելով կակառն:
  • Արքայախնձորով տորթ

    Ջեռոցի կաղապարի մեջ հալեցրած 50 գ կարագ լցնել, շաղ տալ շականակագույն շաքարավազը, հավասար տարածել, ապա շարել արքայախնձորի օղակները. Դատարկ տարածությունները լցնել բալի հատիկներով:
Top