Մինի խորոված փայտիկների վրա շատ համեղ Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել մինի խորոված փայտիկների վրա
Մինի խորոված հիշեցնող այս ուտեստը պատրաստելու համար կտրատում եք սոխը, լցնում աղացած մսի մեջ, ավելացնում սոյայի սոուսը, պղպեղը, ճզմած սխտորը, լավ խառնում և տեղափոխում սառնարան 30 րոպեով: Այնուհետև մսից ձևավորում ենք 20 հատ կոլոլակ: Բացում ենք պատարստի շերտավոր խմորը ուղղանկյունաձև, կտրատում 5 հատ ժապավենի: Երկար փայտե ձողիկի վրա (որը նախապես թրջում ենք) շարունակական ձևով անցկացնում ենք 1 կոլոլակ, ապա պտտելով անցկացնում խմորից ժապավենը: Նույնը կատարում ենք մնացած կոլոլակների հետ: Ամեն փայտիկի վրա անցկացնում ենք 4 հատ կոլոլակ: Խմորի երևացող հատվածների վրա քսում ենք հարված դեղնուց: Եփում ենք ջեռոցում 30-40 րոպե 180 աստիճանում բուսայուղով պատված տապակի մեջ: Պատրաստի ուտեստը տեղավորում ենք հազարի թերթերով պատված ափսեի մեջ և մատուցում:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մինի խորոված փայտիկների վրա
տավարի միս 500 գրամ
չոր լավաշ 500 գրամ
սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ
սև պղպեղ
սոխ 1 գլուխ
սխտոր 2 պճեղ
ձու 1 հատ
հազարի տերևներ 0.030 ցողուն
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մինի խորոված փայտիկների վրաԲաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1960 դրամ, իսկ կալորիականությունը ` 264 կկալ