Խոզի մսով տակածո շատ համեղ Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Խոզի միս պատրաստելիս՝ այն հաճախ են համեմում քաղցրություն ունեցող բաղադրիչներով՝ դրանով շեշտլով այս մսատեսակի բնական քաղցրավուն համը: Այսօր մսի հետ խուրմա ենք օգտագործելու:
Ինչպես պատրաստել խոզի մսով տակածո
Ամանի մեջ լցնել սոյայի սոուսը, փշրել ծիտրոնը, պղպեղներ անել, խառնել: Խոզի միսը շերտատել, թակել, թակածոները դնել մարինադի մեջ, ավելացնել ոչ բարակ կիսաշրջանակների կտրտած սոխը, խառնել, թողնել 2-3 ժամ մարինացվեն: Խոզի մսակտորները մարինադից հանել, չորացնել, ձիթայուղով երկու կողմից թեթևակի տապակել: Ջեռոցը միացնել 180*, տապակը յուղել, վրան լցնել սոխի կտորները, դասավորել մսակտորները, դրանց վրա էլ դասավորել խուրմայի շերտերը, լցնել մարինադը և տապակը դնել ջեռոցը, եփել 30-40 րոպե: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ անել, բրինձը եփել՝ մինչև այն պատրաստ լինի: Խոզի մսակտորները դնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան իր սոուսից լցնել, կողքին դնել ջրքամած բրինձը, զարդարել մաղադանոսի ճյուղերով:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խոզի մսով տակածո
խոզի միս 500 գրամ
կիտրոն
աղ
սև պղպեղ
կարմիր աղացած պղպեղ
ձեթ 2 ճաշի գդալ
ծիտրոն 0.5 թեյի գդալ
կանաչի
բրինձ 1 թեյի բաժակ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2010 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 140 կկալ