Գարեջրի սոուսով մսագնդեր Եվրոպական Մսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Հայտնի է, որ գրեթե բոլոր խոհանոցներում գինին օգտագործվում է ուտեստին թթվություն և բույր հաղորդելու համար: Գարեջուրն էլ է նույն նպատակով օգտագործվում, հիմնականում, Եվրոպայում:
Ինչպես պատրաստել գարեջրի սոուսով մսագնդեր
Սպիտակ հացի վրա ջուր լցնել, թողնել փափկի: Մեկ գլուխ սոխը մանր կտրտել, 1 ճաշի գդալ բուսայուղով տապակել, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոսը, կրակից վերցնել, թողնել սառչի: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ անել, բրինձը եփել: Հացը լավ մզել, ավելացնել աղացած մսի վրա, ձու ջարդել, ավելացնել սառած սոխեռածը, համեմել աղ ու սև պղպեղով, լավ հունցել: Զանգվածից թաց ձեռքերով փոքր մսագնդեր ձևավորել, բուսայուղով տապակել, տեղափոխել ափսեի մեջ: Մեկ գլուխ սոխը մանր կտրտել, 2 ճաշի գդալ բուսայուղով տապակել՝ մինչև թափանցիկ դառնա, ավելացնել ալյուրը, տապակել 1 րոպե, կրակից վերցնել, ավելացնել գարեջուրը, հարել, որ գնդեր չառաջանան, համեմել աղով, սև պղպեղով և մշընկույզով, դնել կրակին, թողնել եռ գա, գնդերը տեղափոխել սոուսի մեջ, եփել 15 րոպե. Մատուցել ջրքամած բրնձի հետ:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք գարեջրի սոուսով մսագնդեր
տավարի միս 300 գրամ
հաց 0.5 հատ
ձու 1 հատ
սոխ 2 գլուխ
ձեթ
ալյուր 3 ճաշի գդալ
գարեջուր 0.5 լիտր
աղ
սև պղպեղ
մշընկույզ
մաղադանոս 0.5 փունջ
բրինձ 1 թեյի բաժակ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1870 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 343 կկալ