Մածունով գաթա շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել մածունով գաթա
Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել փափկացրած մարգարինը և լավ հառել: Լավ հարելուց հետո ավելացնել ձեթը, մածունը սոդայի հետ, քացախը և այլուրը: Լավ հունցելուց հետո բաժանել 4 գնդի:
Խորիզը: Յուղը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ալյուրը և վանիլինը:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մածունով գաթա
ձու 4 հատ
շաքարավազ 1.5 թեյի բաժակ
մարգարին 250 գրամ
ձեթ 1 սուրճի բաժակ
մածուն 0.5 լիտր
քացախ 1 ճաշի գդալ
սոդա 1 թեյի գդալ
ալյուր
յուղ 4 ճաշի գդալ
շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
ալյուր 1 թեյի բաժակ
վանիլ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2010 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 618 կկալ