Կարկանդակ կաթնաշոռով շատ համեղ Թխվածքաբլիթ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Այսօր առաջարկում ենք պատրաստել շատ պարզ կարկանդակՙ որը կարող է պատրաստել նաև անփորձ մարդը:
Ինչպես պատրաստել կարկանդակ կաթնաշոռով
Թասի մեջ մաղել ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը, վանիլինը ավելացնել ¾ բաժակ շաքարավազը, խառնել, ապա ավելացնել փափուկ կարագը, յուղոտ փշուր ստանալ: Կաթնաշոռն ու 0.5 բաժակ շաքարավազը խառնել, վրան ջարդել ձվերը, հարել: Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, լցնել խմորի կեսից քիչ ավելին հարթեցնել, լցնել կաթնաշոռով միջուկը, հարթեցնել, վրան տարածել մնացած փշուրները: Կարկանդակը եփել 180° նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 25-30 րոպե մինչև ոսկեգույն դառնա, սառեցնել, ապա հանել կաղապարից, կտրտել:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կարկանդակ կաթնաշոռով
կարագ 125 գրամ
ալյուր 2 թեյի բաժակ
շաքարավազ 1.5 թեյի բաժակ
փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
սոդա 1 թեյի գդալ
կաթնաշոռ 400 գրամ
ձու 2 հատ
վանիլ 1 պտղունց
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1790 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 265 կկալ