Մսով և սպանախով ապուր շատ համեղ Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել մսով և սպանախով ապուր
Տավարի աղացած մսին կես գլուխ քերած սոխ, փշրած չոր թարխուն, աղ ու պղպեղներ անել, լավ հունցել, անել ընկույզի չափ գնդեր: Կաթսայի մեջ կարագով սոխեռած անել, ավելացնել արգանակը, բրինձը: Հենց արգանակը սկսի եռալ` ավելացնել մսագնդերը, եփել` մինչև բրինձը գրեթե պատրաստ լինի: Ապուրին հալած պանիր ավելացնել, թողնել այն լուծվի, ավելացնել խոշոր կտրտած սպանախը, եփել ևս 3-4 րոպե, աղ ու պղպեղներ անել: Ընկույզը և սխտորը մանրացնել, միասին տրորել, 1-2 ճ. գդալ ապուրի ջուր ավելացնել, աղ ու կարմիր կծու պղպեղ անել: Սոուսը մատուցել առանձին:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մսով և սպանախով ապուր
տավարի միս 300 գրամ
սպանախ 3 փունջ
սոխ 2 գլուխ
թարխուն
մսի արգանակ
պանիր 50 գրամ
կարագ 60 գրամ
ընկույզ 50 գրամ
բրինձ 60 գրամ
սխտոր 2 պճեղ
աղ
սև պղպեղ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2880 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 113 կկալ