Հայկական սպաս Հայկական Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել հայկական սպաս
Խառնել ջուրը և մածունը՝ մինչև միասեռ մասսա դառնալը: Առանձին խառնել ձուն, ալյուրը, քիչ-քիչ բացել թանով, ավելացնել ձավարը, աղը և եփել մարմանդ կրակի վրա: Մինչև եռալը պետք է շատ հաճախ, ցանկալի է՜ անդադար խառնել, որպեսզի չմակարդվի: Եփել մինչև ձավարի պատրաստ լինելը: Ավելացնել կանաչին: Մատուցել թթվասերով (իհարկե, ըստ ճաշակի):
մածուն 1 թեյի բաժակ
ջուր 1 թեյի բաժակ
ձավար 1 թեյի բաժակ
ձու 1 հատ
ալյուր 2 ճաշի գդալ
համեմ 5 ցողուն
աղ
թթվասեր
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 540 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 173 կկալ