Հարցումներ

Ի՞նչ ապրանքանիշի թթվասեր եք օգտագործում ձեր խոհանոցում







* Код  

Տես ավելին...

Դդմով խյուսապուր

Դդմով խյուսապուր
Պատրաստեք դդմով խյուսապուր հետևյալ բաղադրատոմսով
Դդմով խյուսապուր Հայկական Ապուր է:

Դդումն այն բանջարեղենն է, որն իր օգտակարությունը պահպանում մինչև հաջորդ բերքի հասունանալը: Այսօր կպատրաստ ենք դդմով ապուր:



Ինչպես պատրաստել դդմով խյուսապուր
Դդումը կլպել, կտրտել, վրան 0.5 լ արգանակ լցնել, շաքարավազ շաղ տալ, եփել՝ մինչև փափկի: Սոխը կտրտել, տապակի մեջ ձիթայուղով տապակել՝ հենց թափանցիկ դառնա՝ ավելացնել մանր կտրտած ծիծակը, տապակել 1 րոպե, ապա ավելացնել տրորած զիրան, համեմի սերմը, կոճապղպեղը, սխտորը, տապակել ևս 1 րոպե: Եփած դդումն ու սոխեռածը գործիքով խյուսի վերածել, ետ լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել մնացած արգանակը, համեմել աղ ու պղպեղներով, լավ խառնել դնել կրակին, եփել 4-5 րոպե: Խյուսապուրը լցնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան սերուցք դնել, զարդարել համեմի տերևներով, դդմի սերմ շաղ տալ:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք դդմով խյուսապուր
  դդում 1 կգ
  սոխ 2 գլուխ
  սխտոր 2 պճեղ
  կոճապղպեղ
  հավի արգանակ 1 լիտր
  ձեթ
  շաքարավազ 1 թեյի գդալ
  կծու պղպեղ 0.5 հատ
  համեմի սերմ
  համեմ 0.5 փունջ
  սերուցք 200 մլ
  աղ
  սև պղպեղ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 5800 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 71 կկալ
Если вы заметили ошибку, выделите текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом администрации сервиса.

Այս բաժնում կարդացեք նաև

  Մեկնաբանություններ 0

Top