Դասական պեստո սոուս շատ համեղ Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել դասական պեստո սոուս
Բոլոր բաղադրիչները լցնել բլենդերի մեջ և հարել մինչև միասեռ դառնալը: Սա ժամանակակից տարբերակով: Իսկ ավելի վաղ Պեստո սոուսը պատրաստվել է մարմարե տարայում: Սկզբից տրորել են սերմերն ու սխտորը՝ մինչև կրեմային վիճակը: Հետո ավելացրել են ռեհանի տերևները, կրկին շարունակել են տրորել մինչև համասեռ դառնալը, վերջում ավելացվել է պարմեզան պանիրը: Հետո սոուսը տեղավորել են ապակե տարայի մեջ, վրան լցրել ձիթայուղ և տեղափոխել սառնարան: Այն կարող է պահվել սառնարանում մինչև 7 օր:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք դասական պեստո սոուս
ձեթ 100 մլ
սխտոր 2 պճեղ
ռեհան 10 ցողուն
պանիր 70 գրամ
աղ 0,5 թեյի գդալ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 380 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 21 կկալ