Հնդկահավի մսով և բանջարեղենով ապուր Եվրոպական Ապուր է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել հնդկահավի մսով և բանջարեղենով ապուր
Եփել հնդկահավի միսը: Մեծ տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, տապակել կտրտած երշիկը մոտ 4-5 ր., ավելացնել նեխուրը, սոխը, ճզմած սխտորը և շարունակել տապակել 2-3 ր., դնել մի կողմ: Մանրացնել լոլիկը, երկարությամբ կտրտել կամ բզկտել միսը և խառնել երշիկին ու բանջարեղենին, ավելացնել նաև սպիտակ լոբին և խառնել: Տապակը դնել գազօջախին, լցնել արգանակը, աղը, պղպեղը, մաղադանոսը, դափնու տերևը և խառնել: Թողնել եռա, այնուհետև մանրացնել կրակը և եփել մոտ կես ժամ:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հնդկահավի մսով և բանջարեղենով ապուր
հնդկահավ 450 գրամ
երշիկ 300 գրամ
սպիտակ լոբի 150 գրամ
լոլիկ 2 հատ
նեխուր 4 ցողուն
գազար 2 հատ
սոխ 2 գլուխ
սխտոր 2 պճեղ
ձեթ 2 ճաշի գդալ
մաղադանոս
աղ
սև պղպեղ
դափնու տերև 1 հատ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2630 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 134 կկալ