Սնկով և ձիթապտղով աղցան շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Ագարիկոնը միակ սունկն է, որը կարելի է հում ուտել: Այն հարկավոր է ուղղակի մարինացնել բուսայուղի և կիտրոնի հյութի խառնուրդի մեջ՝ չմոռանալով աղ ու պղպեղով համեմել:
Ինչպես պատրաստել սնկով և ձիթապտղով աղցան
Լվացած թարմ ագարիկոնը շերտատել, լցնել թասի մեջ: 3 ճաշի գդալ ձիթայուղի և 1,5 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի խառնուրդով մարինադ պատրաստել, համեմել աղ ու թարմ աղացած սև պղպեղով, լցնել սնկի շերտերին, խառնել, թողնել մարինացվեն: Լոլիկը, խաշած ձվերն ու պղպեղը կտրտել, մարոլի տերևները ձեռքով պատառոտել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել ջրքամած ձիթապտուղը, մարինացված սունկը, աղ ու պղպեղ անել, մեկ անգամ էլ խառնել և մատուցել:
---------------------------------------------------
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սնկով և ձիթապտղով աղցան
սունկ 300 գրամ
լոլիկ 1 հատ
կարմիր պղպեղ 1 հատ
ձու 3 հատ
հազարի տերևներ 5 ցողուն
կիտրոնի հյութ 1,5 ճաշի գդալ
ձիթապտուղ 50 գրամ
աղ
սև պղպեղ
ձեթ
---------------------------------------------------
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 890 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 320 կկալ