Նշով թխուկ Հայկական Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել նշով թխուկ
Ձուն լավ հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել կարագ, սոդա, քացախ, մեղր, կտրատած նուշ և ալյուր: Խմորը բաժանել 3 մասի և առանձին-առանձին թխել ջեռոցում:
Կրեմը՝ Խտացրած կաթին ավելացնել կարագ և մի քիչ վանելին: Կրեմը քսել պատրաստի երեք շերտերին:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նշով թխուկ
ձու 2 հատ
շաքարավազ 1.5 թեյի բաժակ
կարագ 300 գրամ
սոդա 1 թեյի գդալ
քացախ 1 ճաշի գդալ
մեղր 2 ճաշի գդալ
նուշ 300 գրամ
ալյուր 3 թեյի բաժակ
կարագ 200 գրամ
վանիլ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 4170 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 398 կկալ