Պասուց բլինչիկ շատ համեղ Ճաշատեսակ է և կարելի է մատուցել Պասի ուտեստներ սեղաններին:
Պասի ժամանակ էլ կարելի է կաթնախմորուկ` բլինչիկ, պատրաստել` առանց կաթ ու ձու օգտագործելու:
Ինչպես պատրաստել պասուց բլինչիկ
Գազով հանքային ջրին մի պտղունց աղ անել, 1 թ.գդ շաքարավազ և 3 ճ. գդալ բուսայուղ ավելացնել, խառնել, ավելացնել ալյուրը, հարել` մինչև գնդերը վերանան: Ամանը ծածկել, 2 ժամով դնել սառնարանը: Չոր տապակի մեջ հնդկաձավարը բովել` մինչև հատիկները սկսեն բացվել: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ անել, հնդկաձավարը լցնել կաթսայի մեջ, թողնել այն եփվի: Տապակի մեջ կտրտած սոխը բուսայուղով տապակել, ավելացնել ջրքամած հնդկաձավարը, համեմել աղ ու պղպեղով, կրակից վերցնել, թողնել խճողակը սառչի: Տապակը տաքացնել, բուսայուղով քսել, “բլինչիկներ” թխել: Խճողակին կտրտած մաղադանոս ավելացնել, խառնել: “Բլինչիկներին” խճողակ դնել, փաթաթել, տապակել բուսայուղով և մատուցել աջիկայով:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պասուց բլինչիկ
գազավորված ջուր 300 մլ
ձեթ 3 ճաշի գդալ
ալյուր 100 գրամ
շաքարավազ 1 թեյի գդալ
աղ
սև պղպեղ
հնդկաձավար 1 թեյի բաժակ
սոխ 1 գլուխ
պահածոյացված սունկ 450 գրամ
մաղադանոս 0,5 փունջ
աջիկա 0,5 թեյի բաժակ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1410 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 84 կկալ