Կարտոֆիլ հովհար շատ համեղ Ճաշատեսակ է և կարելի է մատուցել Պասի ուտեստներ սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել կարտոֆիլ հովհար
Կարտոֆիլը մաքրում ենք, վրան կտրվածքներ ենք անում։ Աղով և պղպեղով համեմում, վրան բուսայուղ ենք ցողում։ Դնում ենք տապակի մեջ և 40-50 րոպեով տեղափոխում ենք ջեռոցի մեջ։ Կտրվածքների մասում թերթիկները չենք բացում, դրանք եփվելու ընթացքում ինքնստինքյան կբացվեն։ Մատուցելիս վրան կտրատված կանաչի շաղ տալ:
Այսպիսի կարտոֆիլ պատրաստելիս, ջեռոցի ջերմաստիճանը նպատակահարմար է 180-200 աստիճան լինի։ Եփվելու ընթացքում քունջութ ավելացնելու դեպքում մեր ուտեստն ավելի համեղ և օգտակար կդառնա:
---------------------------------------------------
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կարտոֆիլ հովհար
կարտոֆիլ 700 գրամ
աղ 2 թեյի գդալ
սև պղպեղ 1 թեյի գդալ
ձեթ 50 մլ
---------------------------------------------------
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 200 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 192 կկալ