Ելակը բլենդերով տրորում ենք, և ստացված խյուսը կիտրոնի հյութի հետ լցնում սառույցով լի սափորի մեջ: 1 բաժակ շաքարավազը և 1 բաժակ ջուրը կաթսայում խառնում ենք, դնում կրակին ու տաքացնում այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի: Ստացված օշարակը սառեցնում ենք և ավելացնում ելակի ու կիտրոնի խառնուրդին: Այնուհետև ավելացնում ենք մնացած սառը ջուրը (4 բաժակ): Իսկ վերջում ավելացնում ենք օղին:
Բաղադրամասեր
ելակ - 500 գր, շաքարավազ - 1 բաժակ, ջուր - 5 բաժակ, օղի - 1 բաժակ, կիտրոնի հյութ - 1 բաժակ