Զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով Հայկական Զատիկի ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Սուրբ Զատկի արարողակարգը, սակայն, կմեկնարկի այսօր երեկոյան: Եկեղեցիներում կմատուցվի պատարագ, և տեղի կունենա ճրագալույցի արարողություն: Պատարագի մասնակիցները պետք է եկեղեցուց ճրագ տուն տանեն, որը, ըստ ավանդության, տունը լույսով և ջերմությամբ է լցնում: Այնպես որ տոնական սեղանի պատրաստությունները արդեն սկսեք: Զատկի սեղանի զարդը, ներկված հավկիթից հետո, իհարկե, տոնական փլավն է:
Ինչպես պատրաստել զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
Բրինձը թրջել աղաջրում, թողնել գիշերը: Չիրն ու չամիչը գոլ ջրով լվանալ, քամել, չորացնել: Յուղը հալեցնել, չամիչը գցել յուղի մեջ, բովել, ավելացնել չիրը: Երբ յուղը ներծծվի, կրակն անջատել: Կաթսայի տակ լցնել բրնձի մի մասը, ավելացնել չրեղենը: Կրկին լցնել բրնձի մնացած մասը, դնել յուղը, չրեղենի ու չամիչի մնացած մասը ևս ավելացնել: Եփել այնքան մինչև բրինձը եփվի, և գունագեղ փլավը պատրաստ է:
---------------------------------------------------
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք զատկի փլավ՝ բրնձով, չամիչով և չրեղենով
բրինձ 4 թեյի բաժակ
չամիչ 400 գրամ
սալորի չիր 100 գրամ
յուղ 5 ճաշի գդալ
աղ
---------------------------------------------------
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3390 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 332 կկալ