Դդմիկով և հավի մսով ռուլետ շատ համեղ Թռչնամսով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Հավի դոշը դիետիկ միս է, այն շատ սպիտակուց և քիչ յուղ է պարունակում: Այն միայն մեկ թերություն ունի՝ չոր է, մենք դա կշտկենք: Առաջարկում ենք հավի դոշով և դդմիկով շատ հետաքրքիր ուտեստ պատրաստել:
Ինչպես պատրաստել դդմիկով և հավի մսով ռուլետ
Ջեռոցի տապակին յուղաթուղթ փռել, այն պատել ձիթայուղի բարակ շերտով: Դդմիկները երկարությամբ 0,5 սմ հաստության լեզվակների կտրտել, շարել ջեռոցի տապակի մեջ, աղ անել, 5-7 րոպեով դնել 150° տաքացրած ջեռոցը, թողնել թեթևակի փափկեն, որպեսզի հնարավոր լինի դրանք փաթաթել: Հավի դոշը լայնակի կիսել, շերտերի վրա սննդային թաղանթ փռել, ծեծել, համեմել աղ ու պղպեղներով, բարակ ձողիկների նման կտրտել, ճզմած սխտոր և աջիկա ավելացնել, խառնել, թողնել 5 րոպե մարինացվեն: Դդմիկի շերտերը հանել ջեռոցից, ամեն շերտին մսի ձողիկներ դնել, ռուլետ փաթաթել, ապա դրանք քաշել բամբուկե շամփուրիկների վրա, դասավորել ջեռոցի յուղած տապակի մեջ, վրան քերած պանիր շաղ տալ, դնել 180° տաքացրած ջեռոցը. Եփել 25 րոպե:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք դդմիկով և հավի մսով ռուլետ
դդում 3 հատ
հավի կրծքամիս 400 գրամ
սխտոր 2 պճեղ
պանիր 50 գրամ
աջիկա 1 թեյի գդալ
աղ
սև պղպեղ
ձեթ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 860 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 131 կկալ