Սաղմոնն արքայախնձորով սալսայով Եվրոպական Ձկնեղեն է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել սաղմոնն արքայախնձորով սալսայով
Սաղմոնի փափկամսի վրա խոզանակով կիտրոնի հյութ քսել, չամանով և աղով համեմել: Տապակի մեջ բուսայուղ լցնել, և սաղմոնը միջին կրակի վրա եփել 5 ր., շուռ տալ և կրկին 5 ր. եփել: Կտրտած արքայախնձորի վրա կարմիր պղպեղ, համեմ, մեղր և կիտրոնի հյութ լցնել, գդալով խառնել: Մատուցել սաղմոնը` սալսան վրան լցնելով:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սաղմոնն արքայախնձորով սալսայով
ձուկ սաղմոն 0.5 կգ
կիտրոնի հյութ 3 թեյի գդալ
աղացած չաման 0.5 թեյի գդալ
ձեթ 1 ճաշի գդալ
աղ
արքայախնձոր 200 գրամ
կարմիր պղպեղ 1 հատ
համեմ
մեղր 1 ճաշի գդալ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1750 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 205 կկալ