Ձուկը՝ լավաշով շատ համեղ Ձկնեղեն է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել ձուկը՝ լավաշով
Ձեթոտել և համեմել ձուկը, կիտրոնն ու սխտորը կտրատել և դնել փորի մեջ: 1 ժամ անց հանել սխտորն ու կիտրոնի շերտերը, փաթաթել լավաշով և եփել փռի մեջ միջին ջերմաստիճանով, մինչև լավաշը չորանա և կարմրի:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ձուկը՝ լավաշով
ձուկ 1 հատ
լավաշ 1 հատ
կիտրոնի հյութ 1 հատ
ձեթ 2 ճաշի գդալ
սխտոր 1 պճեղ
սև պղպեղ
կարմիր աղացած պղպեղ
ծիտրոն
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2270 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 403 կկալ