Սաղմոնը սնկի սոուսով Եվրոպական Ձկնեղեն է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել սաղմոնը սնկի սոուսով
Ձուկը լվանալ, համեմել աղով, պղպեղով և կիտրոնի հյութով և վրան ձեթ լցնել: Եփել ջեռոցում (200 աստիճան), մոտ 15-20 ր.: Սոխը մանր կտրտել և տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել կտրտած սունկը և եփել 5 ր.: Ավելացնել ալյուրը, սերուցքը և խառնելով եփել մինչև եռա, այնուհետև կրակը մանրացնել ու թողնել եփվի ևս 5 ր.: Այն պետք է թանձրանա և միասեռ դառնա: Վերջում ավելացնել սամիթը, աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի: Սաղմոնը դնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան սոուս լցնել և զարդարել կանաչիով:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սաղմոնը սնկի սոուսով
ձուկ իշխան 400 գրամ
ձեթ 3 թեյի գդալ
կիտրոնի հյութ 2 թեյի գդալ
աղ
սև պղպեղ
շամպինիոն 150 գրամ
սոխ 1 գլուխ
սերուցք 200 գրամ
ալյուր 1 ճաշի գդալ
սամիթ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1620 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 95 կկալ