Վարունգի պահածո բուլղարական ձևով շատ համեղ Պահածո է:
Ինչպես պատրաստել վարունգի պահածո բուլղարական ձևով
Վարունգը լվանալ, բարակ շերտատել: Գլուխ սոխը, կանաչ պղպեղը մաքրել, լվանալ, բարակ կտրատել: Այդ ամենը խառնել, մի քանի ժամ դնել ծանրության տակ: Հյութը լավ քամել ձեռքով և թափել: Բանջարեղենի վրա լցնել քացախ, շաքարավազ, դափնու տերև դնել, հատիկ պղպեղ ավելացնել: Մատուցելուց առաջ բուսայուղ ցողել վրան: Լցնել ապակե բանկաների մեջ, պահել սառնարանում:
---------------------------------------------------
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք վարունգի պահածո բուլղարական ձևով
վարունգ
դափնու տերև
հատիկ պղպեղ 2 հատ
քացախ 0.5 թեյի բաժակ
շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
---------------------------------------------------
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 130 դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 5 կկալ